Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Cizrnová pomazánka s olivami

cizrna uvařená na měkko 1,5 š (1 š = 2 dl), olivy černé vypeckované 15 ks, dušená cibule 2 pl, sušené francouzské droždí 3 pl, olej olivový (nebo jiný) 3 pl, solčanka 1–1,5 čl, voda 1/3 š, shoyou – sójová omáčka 1 čl, česnek 3–4 stroužky, šťáva z 1/2 citrónu (pozor na pecky, jsou hořké)

Všechny suroviny umixujeme v mixéru na hladko. Podle vlastního uvážení můžeme přidat více oleje, vody či pochutin. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme kolečky z nakrájených oliv a zeleninou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5088
Datum: 5. 8. 2009