Chilli sin carne | Prameny zdraví

Chilli sin carne

150 g fazolí červená ledvina (mohou být z konzervy), 500 g robi plátků (můžou být i nudličky), 8 lžic slunečnicového oleje, 4 větší cibule, 2 pálivé chilli papričky (feferonky), 3 stroužky česneku, 1 lžíce římského kmínu, 3 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce polévkového koření, 1 plechovka drcených rajčat (400 g), 5 lžic sójové omáčky, 1 lžička majoránky, 1 lžíce mořské soli

Chilli sin carne

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Den předem namočené fazole důkladně propláchneme a vaříme v hrnci bez soli doměkka asi 25 minut. Scedíme a necháme pod pokličkou v hrnci.

Robi maso vložíme do mixéru a rozmělníme na strukturu mletého masa (můžeme to také nastrouhat na hrubém struhadle). Najemno nakrájenou cibuli vložíme do většího hrnce s rozpáleným olejem a restujeme dohněda. Postupně přidáváme nasekané chilli papričky, utřený česnek, římský kmín, protlak a papriku, mezi každým přidáním surovinu krátce orestujeme.

Zalijeme 600 ml vlažné vody, přisypeme polévkové koření a podusíme asi 15 minut. Přidáme rajčata, uvařené fazole, robi, sójovou omáčku, majoránku a ještě krátce podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí.

Servírujeme s bílou rýží. Můžeme zlehka posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.

Počet přečtení: 415 Datum: 1. 1. 1970