Chilli fazole | Prameny zdraví

Chilli fazole

2 š suchých fazolí (červených), 2 stroužky česneku (rozmačkat), 1/2 š nasekané cibule, 1 š nasekané zelené papriky, 2 pl olivového oleje, 3 š rajčat (sterilovaných), 1 pl drceného kmínu, 1 pl sladké papriky, 1 a 1/2 čl sušené cibule, 3/4 čl bazalky, 1/2 čl sušeného česneku, 2 čl soli, 1 a 1/2 čl medu, 1 š rajského protlaku

Chilli fazole

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Fazole přebereme a namočíme přes noc. Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme do měkka. Mezitím dusíme v jiném hrnci následující tři přísady. Pak k nim přidáme rozmačkaná nebo pokrájená rajčata i se šťávou. Dodáme vše ostatní a dobře promícháme. Když jsou fazole měkké, přidáme k nim podušenou zeleninu s rajčaty.

Podáváme kvůli zvýraznění chuti až asi za 1 hodinu. Chilli fazole jsou výborné s kukuřičným chlebem.

Počet přečtení: 3 091 Datum: 4. 7. 2014