Chilli fazole | Prameny zdraví

Chilli fazole

3/4 šálku rýže natural, 2 šálky fazole červená ledvina (v suchém stavu), 6 1/2 šálku vody, 2 nakrájené cibule, 2 zelené papriky, nakrájené, 6 stroužků utřeného česneku, 1 velká plechovka rajčat (780 g) anebo 2 šálky nakrájených rajčat, plus 2 šálky vody, 1 čl mletého římského kmínu (možno vynechat), 3 čl chilli koření

Chilli fazole

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Do velkého hrnce s vodou vložte fazole a rýži. Přikryjte jej pokličkou a vařte asi 1 hodinu na mírném plameni. (Zatímco se rýže s fazolemi vaří, připravte si zeleninu.) Poté přidejte do hrnce zbývající ingredience (rajčata z konzervy rozmačkejte vidličkou). Vařte ještě dalších 1 1/2 hodiny, 60 minut pod pokličkou, 30 minut bez pokličky.

Můžete zkusit i jiný postup: fazole uvařte zvlášť v 5 šálcích vody, k nim přidejte další ingredience podle rozpisu a podávejte s rýží anebo nějakou jinou obilovinou, jako jsou např. pšeničný bulgur, ječné kroupy či jáhly. Jinou možností je přidat do směsi 30 minut před servírováním obiloviny, které vám zbyly z minula. Chilli fazole jsou dobré i s arabským „pita“ chlebem a klíčky vojtěšky.

Počet přečtení: 3 953 Datum: 18. 1. 2009