Česnekový „sýr“ z kukuřičné krupice | Prameny zdraví

Česnekový „sýr“ z kukuřičné krupice

3 š sójového mléka, 3/4 čl soli, 3/4 š kukuřičné krupice, 1/3 š vody, 1 pl maizeny (kukuřičný škrob), 2 pl rostlinného másla

Česnekový „sýr“ z kukuřičné krupice

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

V sójovém mléku uvaříme kukuřičnou krupici na hustou kaši (asi 5 minut). Ve vodě rozmícháme maizenu, přidáme do kaše, zamícháme a vaříme asi 2 minuty. Nakonec přimícháme rostlinné máslo. (Pokud je konečný výrobek řidší, než je požadovaná hustota, při další přípravě získáme hustší kaši přidáním většího množství kukuřičné krupice.)

1/3 teplé základní hmoty, 4 stroužky česneku, 1 čl sójové omáčky, 1/2 čl solčanky

Všechny suroviny rozmixujeme dohladka (ponorným mixérem v malé nádobce nebo v klasickém mixéru), směs nalijeme např. do kelímku od rostlinného másla a necháme vychladnout. Hotový sýr svojí konzistencí připomíná dobře roztíratelný tavený sýr. Jeho použití je obdobné.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3 039 Datum: 26. 1. 2009