Česneková sekaná z krup | Prameny zdraví

Česneková sekaná z krup

ječné kroupy (nejmenší) 2 š, voda 8 š, olej 2 pl, cibule 2 ks, sůl 1 čl, solčanka 1 čl

Česneková sekaná z krup

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Ve vodě uvaříme ječné kroupy na hustou kaši (tak, aby byly měkké a dostatečně lepivé) za přidání na oleji podušené nakrájené cibule a ostatních surovin.

voda 1 š, sójový granulát růžový 4 pl, česnek 5–8 stroužků

V šálku vody podusíme sójový granulát (asi 5 minut) a prolisujeme česnek. Zamícháme do kaše z krup, spolu povaříme jednu minutu. Na závěr dochutíme podle potřeby.

Připravíme si vyšší oválnou formu – dózu (okrouhlou nebo oválnou) o průměru asi 7–10 cm a vymažeme ji olejem. Horkou kaši vlijeme do formy, uhladíme povrch a necháme vychladnout. Po dostatečném zchladnutí ztuhlý pohankový válec vyklopíme a nakrájíme na asi 1,5 cm silná kolečka, která můžeme před podáváním opéct na oleji nebo je servírovat na studeno s cibulí, citrónovou šťávou a chlebem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 304 Datum: 31. 5. 2009