Celozrnné selské pirohy
Nádivka: 3 pl oleje, 3/4 š nakrájené cibule, 2 1/2 š nadrobno nakrájeného kyselého zelí, špetka soli, 1 čl cukru
|
Typ článku: Recepty
Na oleji podusíme cibuli, přidáme zelí a společně dusíme asi 10 minut. Nakonec dochutíme.
Těsto: 1 1/2 š celozrnné mouky, 1 1/2 š polohrubé mouky, 3/4 čl soli, 1 š vody, 3 pl rostlinného tuku
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme tenkou placku a vykrajujeme kolečka. Do středu vložíme dušené zelí a kraje přitlačíme vidličkou tak, aby se slepily. Taštičky uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje. Vaříme asi 10-12 minut a pak scedíme. Při podávání polijeme rozpuštěným rostlinným tukem.
Náplň můžeme připravit i z rozmačkaných vařených brambor s cibulkou anebo použít špenátovo-rýžovou náplň.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3609
Datum: 25. 1. 2009