Celozrnné pšeničné muffiny | Prameny zdraví

Celozrnné pšeničné muffiny

2 šálky celozrnné pšeničné mouky, 2 čl prášku do pečiva, 1/4 šálku medu, 1 1/2 šálku ořechového či rýžového mléka, případně vody, 2 pl jablečného pyré, 1 čl vaječné náhražky smíchané s 2 pl vody

Celozrnné pšeničné muffiny

Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

Promíchejte suché ingredience. Promíchejte tekuté ingredience. Smíchejte suché a tekuté ingredience dohromady, tak aby výsledkem bylo lehce vlhké těsto. Lžicí dávkujte směs do formy na muffiny (s nepřilnavým povrchem, případně vytřené zlehka olejem). Pečte 30 minut při teplotě 180 stupňů.

1. Pro větší rozmanitost můžete přidávat 1/2 šálku rozinek, datlí nebo nasekaných sušených meruněk. 2. Místo jednoho šálku celozrnné pšeničné mouky můžete použít šálek kukuřičné mouky společně se špetkou chilli, dobromyslu (oregana) nebo majoránky. 3. Místo jednoho šálku celozrnné pšeničné mouky použijte šálek otrub. Místo medu dejte melasu.

Počet přečtení: 4 190 Datum: 18. 1. 2009