Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Celer po italsku

cibule 2 ks (nakrájet), olej 2 pl, rajčata 1–2 ks (na malé kostky), paprika 1 ks (na malé kostky), rajčatový protlak 1 konzerva (115 g), celer 750 g (nastrouhaný na středně velkém struhadle), oregano 1 čl, bazalka 1 čl, provensálské koření 1 čl, solčanka 2 čl, přírodní cukr 2 pl, voda 8 š, celozrnný kuskus 1 š (nebo drobné těstoviny), sůl 1–1,5 čl
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme rajčata a papriku, po chvíli dušení vlijeme protlak a smícháme s nastrouhaným celerem. Dusíme asi 5 minut, ochutíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme dalších asi 25 minut (doměkka). Potom do omáčky zamícháme kuskus nebo drobné těstoviny, osolíme a po přejití varem dusíme 5 minut. Po odstavení necháme dojít pod pokličkou asi 10 minut. Podáváme jako zeleninový příkrm nebo jako lehké hlavní jídlo se zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3825
Datum: 22. 9. 2009