Celer na rozmarýnu | Prameny zdraví

Celer na rozmarýnu

olej 1 pl, celer nakrájený na malé hranolky 1 rovný polévkový talíř, cibule 2 ks, bobkový list 1 ks, sůl 1/2 čl, rozmarýn 1/3 –čl, drcený kmín čl, paprika zelená 1/3 ks nakrájet na kostičky, paprika červená 1/3 ks nakrájet na kostičky, hladká mouka 1 pl, studená voda 1 š

Celer na rozmarýnu

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme nastrouhaný celer a nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, sůl a dusíme asi 10 minut. Přidáme papriku, ochutíme rozmarýnem a kmínem a chvíli podusíme.

Ve vodě rozmícháme mouku, vlijeme do dusícího se jídla a pomalým varem vaříme asi 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí. Jídlo podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 912 Datum: 12. 11. 2010