Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Celer na rajčatech s kuskusem

olej 2 pl, cibule nakrájená nadrobno 2 ks, rajčata nakrájená na kostičky 1–2 ks, rajčatový protlak (115 g) 1 ks, nastrouhaný celer 1 kg, bazalka 1 čl, oregano 1 čl, provensálské koření 1 čl, solčanka 2 čl, paprika nakrájená na malé kostičky 1 ks, přírodní cukr 2 pl, voda 5 š, kuskus nebo drobné těstoviny 1 š, sůl 1 čl
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme cibuli, přidáme rajčata, po chvilce protlak. Chvíli dusíme a potom přidáme na střední velikost nastrouhaný celer. Opět dusíme. Mezitím ochutíme a přidáme nakrájenou zelenou papriku. Zeleninu zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 25 minut, až celer změkne.

Do směsi zamícháme šálek kuskusu nebo drobných těstovin a po osolení přikryjeme a dusíme ještě asi 10 minut. Po odstavení necháme chvilku dojít a můžeme podávat. Jídlo servírujeme na talíři ozdobené rajčaty či petrželkou a s chlebem. Můžeme je také přelít olivovým olejem a posypat francouzským lahůdkovým droždím.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4345
Datum: 10. 9. 2009