Burger z červené čočky | Prameny zdraví

Burger z červené čočky

5 šálků uvařené červené čočky, 2 grahamové rohlíky, 1 čaj. lžička pasty tahini, 1 menší cibule, nadrobno nakrájená, 1 bio vejce, 1 čaj. lžička mletého kmínu, 1 čaj. lžička mletého zázvoru, 1 čaj. lžička nasekané petrželové natě, 2 čaj. lžičky mleté červené papriky, 1 čaj. lžička majoránky

Burger z červené čočky

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Rohlíky namočíme do zeleninového vývaru, necháme nasáknout a přebytečnou tekutinu vytlačíme. V míse smícháme všechny suroviny a necháme 10 minut stát. Mokrýma rukama tvarujeme karbentáky a ukládáme na vymaštěný plech.

V troubě vyhřáté na 180 ˚C pečeme 30 minut.

Poznámka lékaře: Pokud má vaše dítě problémy s nadýmáním, červené čočky se bát nemusíte. Je to první luštěnina, která se může zařadit již od šestého měsíce a má velmi příjemnou chuť. Červená čočka je bohatá na rostlinné železo, vitamíny skupiny B včetně kyseliny listové a na vlákninu. Děti ji mají rády v podobě kaše, ty starší určitě nepohrdnou ani takovýmto chutným karbanátkem. Můžete je tvarovat do plochých hamburgerů a společně se zeleninou jimi plnit grahamové žemle.

Z knihy Hneď to bude, anjelik, kterou vydala Ambulance klinické výživy v roce 2011

Počet přečtení: 5 056 Datum: 29. 3. 2013