Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Broskvová studená polévka s melounem

voda 1,5 š, cukr třtinový 2 pl, sůl 1/5 čl, ovesné vločky jemné 4 pl, ořechy vlašské 2 PL na umixování, broskve zralé 3 ks, voda 1 š, meloun podle chuti, ořechy 2 PL posekané nadrobno, celozrnný chléb 2 krajíce pokrájené na kostičky, opražené na sucho
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Do ochucené vařící vody nasypeme vločky a ořechy a pomalým varem vaříme asi 10 minut.

Mezitím umixujeme broskve s vodou a přidáme uvařenou polohustou kaši. Po umixování dostaneme krémovitou tekutinu, kterou nalijeme do hlubokých talířů. Do polévky nakrájíme na kostky meloun vyjmutý z lednice (podle možnosti bez semínek). Nakonec posypeme na sucho opečenými kostičkami chleba.

Polévka je vhodná v horkých letních dnech jako součást lehkého oběda nebo k večeři.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3660
Datum: 6. 8. 2010