Boršč se sójovým masem | Prameny zdraví

Boršč se sójovým masem

2 čl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 1 š sójových kostek, 1 1/2 š na kostičky nakrájeného bílého zelí, 1/2 š na tenké plátky pokrájené červené řepy, 3/4 š pokrájené kořenové zeleniny, 1 čl soli, 2 bobkové listy, 3 čl citronové šťávy, 2 čl cukru, 1 vrchovatá pl rajského protlaku, 5-6 š vody

Boršč se sójovým masem

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme suché sójové kostky a zelí. Když zelí zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu s pochutinami a chvíli spolu dusíme bez přidání vody (občas zamícháme). Přidáme rajský protlak, promícháme a po chvíli zalijeme vodou. Vaříme do změknutí sójových kostek. Potom můžeme polévku zahustit touto směsí:

1 1/2 š vody, 2 1/2 pl polohrubé mouky, 1/2 čl soli, 2 pl sušeného sójového mléka, 1 čl cukru, 2 čl citrónové šťávy, 2 pl oleje

První tři složky smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty na mírném ohni, odstavíme a smícháme s ostatními surovinami. Tuto směs rozšleháme do polévky a společně necháme přejít varem. Polévku podle potřeby dosolíme.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 986 Datum: 25. 1. 2009