Zelenina | Prameny zdraví

Zelenina

Tykev, dýně

Obsahuje velkou skupinu tykví s nejrozmanitějšími plody - od okrasných malých tykviček až po obří tykve. Pochází z Peru a je známa …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek

Kadeřávek je velmi blízkým příbuzným kapusty. Pěstoval se už od starověku, zejména ve Středomoří, v Čechách se mu říkalo "jarmuz". …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Celer

Celer bulvovitý, jinak zvaný miřík, je oblíbenou aromatickou zeleninou. Dostal se k nám již v raném středověku z Itálie. V Evropě …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Pór

Je to velmi stará zelenina. Císař Nero ji doporučoval vojákům, protože věřil, že ovlivňuje chrabrost. Pór pochází z Přední Asie a …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Brokolice

Brokolice si už i na našem stole našla své místo. Tato velice chutná zelenina je přechodnou formou mezi květákem a ostatními …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Ztrácí se při vaření zeleniny ve vodě velké množství vitamínů?

Zelenina, je-li dobře připravena, se může stát hlavním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny v našem jídelníčku. Vaření …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
16 7 8 9