Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelenina

Chřest

Každý, kdo jedl chřest, si mohl všimnout, že po jeho snědení se změnil zápach jeho moči. Stalo se to proto, že součástí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Baklažán

Jen málo druhů zeleniny má tak různorodou velikost, tvar a barvu jako baklažány. Bývají oválné, podlouhlé jako banány, malé...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Rajče

Rajče je po bramboře nejrozšířenější rostlinou z čeledi Solanaceae a pěstuje se téměř na celém světě. V 16. století jej...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Mangold

Přestože je mangold jedním z nejdéle známých druhů listové zeleniny, který byl před více než 2 500 lety oblíbenou potravou...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Pór

Pór se liší od cibule tím, že nemá žádnou cibulku a jeho stonek je mnohem silnější. Spolu s česnekem a cibulí patří do...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Tuřín

Přestože se dnes tuřin v kuchyni téměř nepoužívá, ve středověku jeho bulvy zaháněly hlad lidí i hospodářských zvířat....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kaštan jedlý

Německý lékař W. Heupke, jeden ze zakladatelů moderní německé školy výživy, nazval kaštany jedlé malými bochníky chleba...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Okurka

Sníst okurku je jako vypít sklenici vody. V 250 g plodu se jí totiž nachází až 240 g, tedy 96 % její hmotnosti. To ale neznamená...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Nezničí se železo v kopřivě vařením?

Právě naopak! Nejnovější analýzy publikované Americkou biochemickou společností ukázaly, že tepelná úprava zeleniny zvyšuje...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Baklažán (lilek) pěstujeme i doma, čím je pro člověka ve výživě zajímavý?

Baklažán obsahuje tiamin, riboflavin, vitamín C, trochu železa, vápníku a sacharidy. Jezte jej podle možnosti i se slupkou, protože...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >|