Zbojnické brambory | Prameny zdraví

Zbojnické brambory

uvařené brambory 5 větších ks nakrájet na kostky, ječné kroupy malé uvařené 2 š, houby uvařené 1 š nasekat nadrobno, cibule 1 ks nakrájet nadrobno, petrželová nať nasekaná 2 pl, solčanka na dochucení podle potřeby, olej 2 pl, sůl podle potřeby na uvaření brambor a krup

Zbojnické brambory

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Uvařené brambory mírně pomačkáme, smícháme s kroupami, cibulí, houbami, polovinou petrželky, dochutíme solčankou a zamícháme olej. Potom všechno vložíme do vymaštěné chlebové formy nebo menšího plechu. Mírně přitlačíme a povrch vyrovnáme. Potřeme rostlinným olejem a ve vyhřáté troubě pečeme 20 minut.

Po upečení posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí. Jídlo se v kombinaci se syrovým zeleninovým salátem může podávat jako hlavní chod nebo jako příloha.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 334 Datum: 22. 5. 2010