Zapékané brambory | Prameny zdraví

Zapékané brambory

5 šálků oloupaných a nakrájených brambor (asi osm), 1 nakrájená cibule, 1 šálek kukuřice nebo nakrájené mrkve, 1 šálek rajčatového protlaku, 1 šálek vody, 2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1 pl sójové omáčky tamari

Zapékané brambory

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Do velkého pekáče klaďte do vrstev brambory, cibuli a zeleninu. Smíchejte zbývající ingredience, pečlivě je rozmíchejte i s moukou. Touto omáčkou přelijte brambory se zeleninou. Dejte pod pokličku a pečte 1 1/2 hodiny při teplotě 190 stupňů. Pokud chcete, aby se na povrchu vytvořila kůrka, sejměte pokličku a pečte ještě dalších 15 minut.

Tento pokrm můžete připravit i v mikrovlnné troubě. Bude to trvat asi 20 minut – při největší intenzitě.

Počet přečtení: 3 118 Datum: 18. 1. 2009