Zapékaná brokolice | Prameny zdraví

Zapékaná brokolice

1 brokolice (25 dkg), 1 š slunečnice (či jiných ořechů nebo semen), 4 š vody z vařené brokolice, 2 rovné pl sušené cibule (granulované), 1/4 čl sušeného česneku (nebo 1-2 stroužky čerstvého), 1 (zarovnaná) pl soli, 1 (zarovnaná) pl sušené petrželové natě nebo 2 vrchovaté pl nasekané čerstvé natě, 6 š instantní kukuřičné kaše (Minutka)

Zapékaná brokolice

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Brokolici včetně stonku nakrájíme na malé kousky a vaříme 10 min. Vodu slijeme a odměříme. Pokud jí nemáme 4 šálky, pak doplníme na požadované množství čerstvou vodou.

Do mixéru vložíme slunečnici, polovinu vody, cibuli, česnek, sůl a do hladka umixujeme. V míse promícháme všechno dohromady, olejem vytřeme pekáč a dáme zapéct na půl hodiny. Nákyp necháme nejméně 1 hodinu ztuhnout.

Počet přečtení: 4 196 Datum: 6. 6. 2014