Zapečený květák | Prameny zdraví

Zapečený květák

1 květák, 1 balíček mražené kukuřice, 2 malé cukety (nemusí být), 50 g kešu oříšků (mandlí), 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 vrchovatá polévková lžíce CZ mouky, 300 ml sójového mléka, 1 polévková lžíce francouzské hořčice, špetka muškátového oříšku

Zapečený květák

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Drobenka: 50 g CZ mouky, 50 g jemných ovesných vloček, 50 g mletých vlašských ořechů, 2 polévkové lžíce olivového oleje

Z oleje a mouky připravíme jíšku, do které postupně přidáváme sójové mléko. Povařenou omáčku ochutíme hořčicí a muškátovým oříškem.

Květák rozebraný na růžičky dusíme 5 minut, pak přidáme kukuřici a případně na kolečka nakrájenou cuketu a dusíme dalších 5 minut. Zelenina musí zůstat křehká!

Do omáčky vložíme zeleninu a ořechy nebo mandle v celku, dáme do zapékací misky a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě, až povrch zezlátne.

Počet přečtení: 4 726 Datum: 16. 3. 2012