Žampiony v omáčce | Prameny zdraví

Žampiony v omáčce

2/3 š cibule, 3 pl oleje, 10-12 menších až středně velkých, na plátky pokrájených žampionů, 1 čl hrubé mouky, 1/2 čl mleté papriky, 3/4 čl solčanky, 1/2 čl soli, 1-2 stroužky česneku, 1 čl nasekané petrželové natě

Žampiony v omáčce

Rubrika: Jídla z hub | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené žampiony, rychle orestujeme a zasypeme moukou. Po chvíli zaprášíme mletou paprikou a zalijeme studenou vodou. Rozmícháme, přivedeme do varu a vaříme asi 2-3 minuty. Dochutíme utřeným česnekem a petrželovou natí. 

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3 108 Datum: 25. 1. 2009