Houbové rizoto | Prameny zdraví

Houbové rizoto

olej 3 pl, cibule 2 ks, česnek 4 stroužky, paprika zelená 1 ks, mrkev 2 ks, žampiony 150 g, paprika mletá 1–2 pl, voda 800 ml, kmín celý 1 čl, sůl 1 čl, saturejka 1/2 čl, rozmarýn mezi prsty, rýže natural 300 g, sůl na dochucení, zelená petrželka 1 hrst

Houbové rizoto

Rubrika: Jídla z hub | Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli a česnek a postupně přidáváme na kostičky nakrájenou papriku, nastrouhanou mrkev a nakonec na plátky nakrájené žampiony. Po podušení zasypeme mletou paprikou a po zamíchání hned zalijeme vodou. Ochutíme a přidáme propláchnutou rýži. Dusíme doměkka asi 40 minut. Nakonec podle potřeby dochutíme a při podávání zdobíme zelenou petrželkou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 635 Datum: 26. 9. 2010