Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Výživová poradna

Každých deset dnů nový začátek

Průměrná délka života buňky chuťových pohárků je jen asi 250 hodin. To znamená, že každý z našich chuťových pohárků je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Cukr návykovější než kokain?

V posledních letech došlo k exponenciálnímu nárůstu počtu vědeckých článků o závislosti na potravinách. Podnítila jej studie...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Rozhodující faktory změny hmotnosti

Výzkumný tým prostudoval více než tisíc studií publikovaných od roku 2000, aby provedl systematický přezkum toho, které potraviny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Měli bychom si dát pozor na oxaláty?

Ledvinové kameny postihnou během života až jednoho z deseti lidí. Oxalátové kameny jsou nejběžnějším typem, který se tvoří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Které jsou nejlepší zdroje vlákniny?

Americká lékařská asociace zveřejnila shrnutí potravin bohatých na vlákninu, které uvádí celou řadu nerafinovaných rostlinných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vysoký glykemický index

Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Efekt svatozáře

Když lidé dostanou energeticky úsporné pračky, mají tendenci začít víc prát, a tím anulovat úspory energie. Podobně může...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Protizánětlivé účinky ovoce a zeleniny

I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Fazole za všechny peníze

Sójové boby jsou vnímány jako zdravá potravina, která chrání své pravidelné konzumenty před srdečními chorobami. Ale je sója...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Mikrobiální já o hladu?

Zajímavá studie dokázala, že když jíte zrno nezpracované (i když všechno důkladně žvýkáte), kousky celých semen a zrn...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|