Ukrajinský salát z červené řepy | Prameny zdraví

Ukrajinský salát z červené řepy

Salát je sytý díky obsahu ořechů obsahujících nejzdravější tuk. Má v sobě také bílkovinnou složku z tofu i ořechů. Obsahuje rovněž hodně antioxidantů a ochranných látek ze samotné červené řepy, cibule či sušených švestek. Všechno dohromady vám nabízí také vysoký podíl přirozené vlákniny. Při podávání s celozrnným chlebem posílíte sacharidovou složku. Takovýto pokrm může nahradit oběd.

Ukrajinský salát z červené řepy

Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty

2 ks červené řepy střední, najemno nastrouhané, 2 ks nakrájené cibule, 1 šálek vlašských ořechů, nahrubo nasekaných, 1 šálek sušených švestek nakrájených na nudličky, ½ kostky uzeného tofu, najemno nastrouhaného, 4 stroužky rozmačkaného česneku, 1-2 čaj. lžičky solčanky, 1 čaj. lžička kmínu mletého, 2 pol. lžíce lahůdkového droždí, 10 pol. lžic sójové smetany, 1-2 čaj. lžičky citronové šťávy, sůl (na ochucení), petrželová nať (na ozdobu), listy hlávkového salátu (podle počtu porcí)

Všechny suroviny smíchejte, ochuťte a podávejte na salátovém listu. Můžete zdobit řezem citronu, půlkami vlašských ořechů a nasekanou zelenou petrželkou.

http://www.countrylife.cz/vlasske-orechy-100-g-bio-country-life

http://www.countrylife.cz/solcanka-s-morskou-soli-250-g-solcanka

http://www.countrylife.cz/sojova-alternativa-smetany-250-ml-bio-provamel

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 4 918 Datum: 6. 5. 2016