Podzimní rajčatový salát s pohankou
70 g loupané pohanky, 1 středně velký pórek, olivový olej, 600 g středně velkých libovolně barevných rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého římského kmínu, 3 lžíce octa (lze použít i balsamico), 1 hrstka nasekané plocholisté petrželky, 1 malá hrstka čerstvého oregana, 1 hrstka kapary, 1 lžička soli
Pohanku zalijeme 1 a 1/2 násobným množstvím vody a povaříme asi 10 minut. Necháme pod pokličkou asi 15 minut dojít. Vsypeme do větší misky a necháme vychladnout.
Pórek opláchneme, nakrájíme na hrubší kostky a na pánvi s rozehřátými čtyřmi lžícemi oleje asi 5 minut restujeme, po vychladnutí přidáme do mísy s pohankou.
Rajčata nakrájíme na hrubší kostky, vsypeme do mísy, přidáme zbytek surovin, utřený česnek, osolíme, opět zakápneme trochou oleje a důkladně zamícháme.
Z blogu Petra Klímy Greenwayfood.cz