Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Podzimní rajčatový salát s pohankou

Hřejivá pohanka doplněná rajčaty, restovaným pórkem, čerstvými bylinkami nebo třeba kapary, které mám opravdu rád.
Rubrika: Saláty
|
Typ článku: Recepty

70 g loupané pohanky, 1 středně velký pórek, olivový olej, 600 g středně velkých libovolně barevných rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého římského kmínu, 3 lžíce octa (lze použít i balsamico), 1 hrstka nasekané plocholisté petrželky, 1 malá hrstka čerstvého oregana, 1 hrstka kapary, 1 lžička soli

Pohanku zalijeme 1 a 1/2 násobným množstvím vody a povaříme asi 10 minut. Necháme pod pokličkou asi 15 minut dojít. Vsypeme do větší misky a necháme vychladnout.

Pórek opláchneme, nakrájíme na hrubší kostky a na pánvi s rozehřátými čtyřmi lžícemi oleje asi 5 minut restujeme, po vychladnutí přidáme do mísy s pohankou.

Rajčata nakrájíme na hrubší kostky, vsypeme do mísy, přidáme zbytek surovin, utřený česnek, osolíme, opět zakápneme trochou oleje a důkladně zamícháme.

Z blogu Petra Klímy Greenwayfood.cz

Počet přečtení: 34
Datum: 3. 7. 2025