Tofu salát po řecku | Prameny zdraví

Tofu salát po řecku

zeleninový bujón 1 kostka, voda 1–1 1/4 š, tofu 220–250 g, lahůdkové droždí 2–3 pl, olej slunečnicový 2 pl

Tofu salát po řecku

Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty

Bujón vložíme do vody a zavaříme (tak, aby se kostka ve vodě rozpustila). Přidáme tofu nakrájené na menší hranolky (asi 1,5 x 1 cm), droždí a olej a vaříme na pomalém ohni asi 3–5 minut. Pak odstavíme a dáme chladnout.

cibule střední velikosti 1 ks, ocet vinný 1 pl, zralá rajčata 2 ks, olivy 10 ks

Do chladnoucího nálevu s tofu přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a olivy. Ochutíme vinným octem. Necháme stát aspoň 30 minut do úplného vychladnutí (v lednici). Salát podáváme vychlazený s chlebem.

Tento salát se připravuje předem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 553 Datum: 19. 8. 2009