Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Žaloba

Majitel jednoho grilu (ve státě Arizona) žaluje druhého (na Floridě) - pro krádež myšlenky na podávání co nejnezdravějšího jídla. …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Po přechodu na zdravou stravu budete chvíli běhat častěji na záchod

Během prvního týdne po přechodu na zdravou stravu je běžné časté močení, které je výsledkem toho, že strava neobsahuje mnoho soli. …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Proč je biopečivo lepší?

Již od pradávna měl chléb a pečivo nezastupitelnou roli ve výživě lidí: „Chléb náš vezdejší". Tradičně se používala mouka z celých …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Proč mluvit o hygieně?

Při přípravě jídla bychom měli důsledně dbát na určitá hygienická pravidla. Neznamená to, že v případě nedodržení níže zmíněných …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Ti, kteří nemají dostatek jídla, mají jiné stravovací návyky

Možná je to těžko k uvěření, ale skoro 11 % amerických domácností nemělo v loňském roce dostatek jídla k pokrytí svých potřeb. V …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Myslíte, že sníte více nechutného jídla z větší nebo menší misky?

Na jídle nás přitahuje jenom chuť a vůně, že? Brian Wansink, ředitel laboratoře na Cornell University, zjistil, že roli hraje i …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Vláknina - váš přítel

Výhody potravin s obsahem vlákniny jsou skutečně působivé. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny vám mohou pomoci dosáhnout ideální …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Polévky v sáčku

Dříve než do sebe nalijete další polévku v sáčku, tady jsou odpovědi na vaše nejčastější dotazy o glutamátu sodném.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Jak uspořit čas i námahu

Mnohokrát se mi již stalo, zvláště když doporučuji zdravou výživu, zejména obiloviny a luštěniny, že si účastníci přednášek a …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Změna stravovacích návyků je možná

Řada lidí se vzdává konzumace tmavého masa a v zájmu lepšího zdraví přechází na bílé maso, tedy maso ryb a drůbeže. Tento výživový …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
13 4 5 6 7 8 917