Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Stravování

Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy

Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zeleninou proti cukrovce

„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kalorická hustota jídel a pocit nasycení

Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Transmastné kyseliny a vysoký cholesterol

Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jídla s velkým obsahem škrobů mohou napomáhat přejídání

Jezení těstovin, bílého chleba, brambor a dalších rychle stravitelných rafinovaných uhlohydrátů může vést k přejídání - a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Snídaně je lepší

Maminky (či babičky) nám říkaly, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Nová studie porovnávající pravidelné...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tzv. sójové nápoje na českém trhu

Na českém trhu jsou pod označením tzv. sójové nápoje prodávány i produkty, které sójovým nápojem vlastně nejsou. Přestože...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
|< < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18