Stravování
Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy
Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieZeleninou proti cukrovce
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieKalorická hustota jídel a pocit nasycení
Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieTransmastné kyseliny a vysoký cholesterol
Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieJídla s velkým obsahem škrobů mohou napomáhat přejídání
Jezení těstovin, bílého chleba, brambor a dalších rychle stravitelných rafinovaných uhlohydrátů může vést k přejídání - a...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieSnídaně je lepší
Maminky (či babičky) nám říkaly, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Nová studie porovnávající pravidelné...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieTzv. sójové nápoje na českém trhu
Na českém trhu jsou pod označením tzv. sójové nápoje prodávány i produkty, které sójovým nápojem vlastně nejsou. Přestože...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články