Strava | Prameny zdraví

Strava

Producenti banánů se radují

Mezinárodní banánová společnost uvedla, že FDA (organizace, která monitoruje zdravotní souvislosti) schválila pro banány prodávané …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Spotřeba mléka a juvenilní cukrovka

Strava v kojeneckém věku zřejmě ovlivňuje riziko onemocnění juvenilní cukrovkou (IDDM), neboli cukrovkou I. typu. Několik …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Vlákninou proti tuku

Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v průměru o …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Středomořská strava na severu Evropy

Výzkumníci zjišťovali, zda středozemní strava, která je spojována s nižší úmrtností na jihu Evropy, v Řecku a jižní Itálii, bude …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Med zvyšuje hladinu antioxidantů v krvi

Studie dr. Engesethové zkoumající antioxidační účinky medu ukázaly, že čím je med tmavší, tím vyšší je jeho obsah antioxidantů.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

AHA: Sója snižuje cholesterol

Americká kardiologická společnost (AHA) uvedla, že lidé, kteří mají vysoký cholesterol, by měli denně konzumovat 25 až 50 gramů …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Také máte rádi sýry?

Vědecký výzkum z nedávné doby ukázal, že sýry jsou hlavním zdrojem saturovaných tuků (tedy těch tuků, které mají tu nepěknou …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Namáčená rýže (natural) hodnotnější

Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli rýži …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Zdravé srdce: místo masa - tofu!

To, co si dáte na oběd, vám může zachránit život - k takovému závěru vedou výsledky nové studie. U těch účastníků studie, kteří …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

WHO doporučuje omezit příjem cukru

Zpráva WHO trvá na doporučení omezit konzumaci cukru na maximálně 10% denního příjmu kalorií. „WHO je přesvědčena, že poznatky, ze …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie