Strava

Jak často se mají konzumovat vejce?
Podobně jako další živočišné potraviny by se měla vejce považovat za lahůdku, kterou je možné konzumovat pouze při...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře
Liší se nějak výživová hodnota různých druhů vajec?
Výživová hodnota vajec se liší jenom málo v závislosti na tom, zda se jedná o vejce od slepice, husy, krůty či želvy.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Co více prospívá zdraví – vaječný bílek nebo žloutek?
Když oddělíme vaječné bílky od žloutků, oddělíme tím vlastně bílkovinu, která se koncentruje v bílku, od tuku a cholesterolu...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Vaječná bílkovina je nejkvalitnější bílkovina. Je to tak?
Vejce jsou propagovány pro svoji perfektní sestavu esenciálních aminokyselin nalézajících se v jejich bílkovině. Když však byly...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Existují studie, které prokazují zdravotní vhodnost konzumace vajec?
Průmysl výroby vajec finančně podpořil řadu studií, jejichž cílem bylo prokázat, že cholesterol obsažený ve vejcích nezvyšuje...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře
Jaká je pravda o vejcích? Jsou zdravá?
Vejce se ve většině případů konzumují v neoplodněném stavu. Oplodnění vejce podstatně nezmění jeho výživovou kvalitu.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Jaké živiny kravské mléko neobsahuje a jaké naopak obsahuje?
Kravské mléko neobsahuje dostatečné množství vlákniny, kyseliny linolenové, železa, vitaminu B3 (niacinu) a vitaminu C k pokrytí...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy
Polévky v sáčku
Dříve než do sebe nalijete další polévku v sáčku, tady jsou odpovědi na vaše nejčastější dotazy o glutamátu sodném.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Jsou pro nás mléčné výrobky dobré?
Vědecké studie jasně ukazují, že mléčné výrobky způsobují jak dětem, tak dospělým závažné zdravotní potíže. Většina...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře
Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží
Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře