Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Srdce a cévy

Příjem ovoce a zeleniny vs. srdeční choroby

Podle studie publikované v odborném časopise European Heart Journal mají lidé, konzumující alespoň osm porcí ovoce a zeleniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Srdeční onemocnění začíná v dětství

Studie publikovaná v roce 1953 v časopise Journal of the American Medical Association radikálně změnila pohled lékařů na rozvoj...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Testosteron a infarkt

V nové studii (autorem je Dr. Kristen Sueoka z University of California, San Francisco), která trvala 4 roky, a sledovali v ní 700 mužů...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce

Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Výskyt mozkové mrtvice u mladších lidí se zvyšuje

Podle organizace Centers for Disease Control se v posledních letech dramaticky zvyšuje výskyt ischemické mozkové mrtvice u osob...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Modelový případ

V červnu řekli sedmapadesátileté Anitě Finkové z Greensbergu, že pokud nepůjde okamžitě na operaci bypassu, je velmi...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice

Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Neexistuje horní mez spotřeby ovoce a zeleniny

Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Maso a mozkové mrtvice u žen

Asi 80 procent případů mozkové mrtvice je výsledkem ucpání mozkové cévy. V prosinci 2010 zveřejnil časopis Stroke výsledky...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Pokles teploty na podzim zvyšuje riziko infarktu

Britští vědci zjistili, že pokles teploty o jeden stupeň zvýší relativní riziko infarktu o 2 %. Tyto poznatky jsou založeny na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|