Sójová smetana
voda 2 dl, kukuřičný škrob 4 pl, olej 4 pl, šťáva z citrónu 1/2 ks, sůl asi 1 čl, cukr 1–3 čl (podle chuti), sójové mléko 1 š (podle požadované konzistence i více)
Rubrika: Zálivky a dresinky
| Typ článku: Recepty
Do studené vody metličkou zašleháme škrob a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme pomalým varem asi 5 minut (v míchání pokračujeme). Buďte opatrní, hmota je při vaření hustá a má tendenci se připalovat. Necháme ji zchladnout.
Po zchladnutí přidáme ostatní suroviny a za postupného přilévání sójového mléka mixujeme ponorným nebo jiným mixérem najemnou hmotu do konzistence podobné husté smetaně.
„Smetanou“ přeléváme zeleninové nebo jiné saláty, je vhodná také do polévek a některých jídel.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5140
Datum: 26. 12. 2009