Smetana z kešu oříšků | Prameny zdraví

Smetana z kešu oříšků

Dvě hrsti oříšků rozmixujeme nejprve na sucho a pak postupně přidáváme po troškách vodu do požadované hustoty smetany nebo mléka. Obdobně můžeme použít slunečnicové semínko, pak při mixování doporučuji použít vodu horkou, dosáhneme hladšího výsledku.

Smetana z kešu oříšků

Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty

Tyto smetany používáme na zahuštění polévek, omáček, na ovocné saláty či obilné kaše nebo dochutíme-li nadrobno nasekanou cibulkou a citrónovou šťávou jako tatarskou omáčku či majonézu k rostlinným nebo obilným karbenátkům nebo k zelenině.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 5 360 Datum: 29. 12. 2009