Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sója, tofu

Tofu, sójový sýr

Sojový sýr tofu, jedno z nejuniverzálnějších bílkovinných jídel, výrobek s dvoutisíciletou tradicí v asijské kuchyni, dobývá...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Tempeh

Tempeh je v Japonsku, Číně a Indonésii tradičně užívaný fermentovaný sójový výrobek, který se používá jako plnohodnotná...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Nedávno jsem četla na teletextu, že americká studie zjistila škodlivost sóji. Jedení sóji a sójových výrobků prý způsobuje Alzheimerovu chorobu. Vystrašilo mě to, protože tofu, sójové mléko a sójové maso používám denně.

Já je budu používat i nadále. Studie ve skutečnosti nemluví o Alzheimerově chorobě, ale o poruchách mozkových funkcí a atrofii...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Rady lékaře

Velmi se hovoří o geneticky manipulované sóji. Můžu být klidná, když jím tofu od slovenského výrobce?

Myslím, že ano. Největší výrobce tofu na Slovensku jej vyrábí ze slovenské sóji – a ta není geneticky manipulovaná.Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Před nedávnem se přehnala v médiích zpráva o zvýšeném obsahu těžkých kovů v sojovém mase. Není sojové maso nebezpečná potravina?

Určitě méně nebezpečná než maso zvířat. I přes aféru s intoxikací těžkými kovy, i přes všechny možné další aféry....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Hrozí i ze sójové majonézy infekce salmonelou?

Při zachování hygienických podmínek přípravy jídla ne. Kdyby se však tofu infikovalo například na krájecí desce (těsně...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Rady lékaře

Tofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?

I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Okara

Okara je sojová drť, která zbude po výrobě sójového sýra tofu. Je to polotovar vhodný pro výrobu zdravých karbanátků, paštik a...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Natto

Je jedním z druhů fermentovaného sojového sýra. Je významným zdrojem bílkovin a vitamínu B12. Chuťově je obtížně přijatelný...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Proč se má používat tofu místo vajec?

Neobsahuje žádný cholesterol, jeho hladinu v krvi sójová bílkovina dokonce snižuje. Obsahuje fytochemikálie (např. genistein...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
|< < 1 2 3 4 > >|