Salát nesalát | Prameny zdraví

Salát nesalát

Pečená cizrna: 1 plechovka cizrny, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce tamari (nebo sójové omáčky), špetka soli, 1 lžička sirupu z agáve (nebo jiného)

Salát nesalát

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Dresink: 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce tahini, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce šťávy z citrónu, 2 lžíce jablečného octa, 6 lžic vody, 1 lžíce třtinového cukru, 1 stroužek česneku, lisovaného, hrstka nasekané petržele

Přísady na dresink ušleháme v mixéru. V míse smícháme ředkvičky, brokolici a pečenou cizrnu a zalijeme dresinkem.

2 hrnky brokolice, na menší kousky, 1 hrnek ředkviček, na plátky

Předehřejeme troubu na 200 °C a na plech rozložíme papír na pečení. Vhodíme na plech všechny přísady na pečenou cizrnu a promícháme. Občas promíchneme a pečeme asi tak 30 minut, až se tamari a citrónová šťáva vstřebají. Mezitím uvaříme v osolené vodě brokolici. Stačí 5-7 minut.

Kreace se zrodila tak jako mnoho jiných - ze skrovných zásob v ledničce, hladu a lenosti, z plechovky cizrny, povadlé brokolice, ředkviček a kdovíjak dlouho otevřené láhve Annie's Green Goddess dresinku. Jestli se vám nechce do pečení, vyzkoušejte si původní verzi s nepečenou cizrnou.

Dobrou chuť přeje Martina Čermáková, autorka kuchařky Veg Mňamka.

Počet přečtení: 2 519 Datum: 18. 10. 2013