Ukrajinský boršč
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ačkoli původně pochází se sousední Ukrajiny. Pokrm je složený převážně z řepy, …
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ačkoli původně pochází se sousední Ukrajiny. Pokrm je složený převážně z řepy, …
Na polévku: 450 g květáku, 2 stroužky česneku, sušený tymián, 4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 menší brambory, 2 jarní cibulky …
150 g cizrny, 5 lžic olivového oleje, 2 červené cibule, 1 červená paprika, 1 lilek, 1 lžíce sušených provensálských bylinek, 1 …
Na marinované tofu: 1 tofu natural (200 g), 1 stroužek česneku, 1 lžička koření pěti vůní, 1 lžička kari koření, 4 lžíce sójové …
130 g mandlí, 1 větší brokolice, 4 lžíce řepkového oleje, 2 menší cibule, 1 lžička saturejky, 1 stroužek česneku, 1 brambora, …
2 hrsti řasy wakame, 1 okurka, 1 malá červená paprika, 1 malá žlutá paprika, sezamový olej (nemusí být), 1 lžička perníkového …
Kokosové mléko nalijeme do hrnce, do něj nalámeme jednu tyčinku agaru a necháme 30 minut odstát.
1 menší květák, 2 menší cibule, olivový olej, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička černé soli, 200 g uzeného tofu, …
200 g růžiček brokolice, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 100 g kešu oříšků (mohou být i předem namočené), 2 stroužky česneku, 1 …
100 g malých fazolí navy, olivový olej, 2 menší cibule, 1 mladý pórek, 4 menší cukety, 2 zralá rajčata, 1 stroužek česneku, svazek …