Recepty

Zelotofu
200 g zeleného hrášku, 200 g hlávkového zelí, 200 g mrkve, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, Solčanka, 200 g lahůdkového (anebo...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty
Jáhlová sekaná
100 g jáhel, 50 g krup, 50 g pohanky, 20 g ovesných vloček, majoránka, 3 stroužky česneku, 1 cibule, libeček, sůl, olej na smažení...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty
Kapustový prejt
400 g kapusty, 400 g vařených brambor, 2 syrové brambory, 100 g cibule, 2-3 dl sójového mléka, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty
Brusinkový kompot
1 kg brusinek, 200 g cukru, kúra z půlky citrónu (chemicky neošetřeného), kousek celé skořice, 1 a půl sklenice vodyRubrika: Ovocné recepty | Typ článku: Recepty
Pudink ze sójového mléka s borůvkami
5 dl sójového mléka, špetka soli, rozinky, 5 lžic jemné celozrnné mouky, borůvkyRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami
Tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty
Houbový bourguignon s tempehem
Téměř originální francouzský recept pocházející z Burgund v netradiční podobě bohaté omáčky, s chutí několika druhů hub...Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty
Cuketová polévka s čerstvou mátou
Osvěžující cuketový krém s mátou.Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Špaldovo – žitná pizza se zeleninou a olivami
Těsto: 150 g mouky špaldové celozrnné, 70 g mouky žitné celozrnné (obě jemně mleté), 120 ml vody, 1 ½ čl mořské soli, 2 pl...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Bezmasý salát Caesar
Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky.Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty