Plněné cibule | Prameny zdraví

Plněné cibule

4 velké cibule oloupeme a v celku vaříme asi 10 minut. Slijeme (vývar nevyléváme) a po částečném ochlazení cibulím odřízneme vršky a každou vydlabeme.

Plněné cibule

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody osmahneme vydlabané vnitřky cibule a vršky, přidáme 300 g hub nakrájených na jemné plátky, ochutíme práškovým würzlem, 1 l mletého koriandru, 1-2 l kari a 2 lisovanými stroužky česneku a podusíme. Do podušené směsi přidáme 4 pl sójové smetany a naplníme cibule.

Vložíme je do zapékací misky, podlijeme vývarem z cibule a přidáme zbytek nádivky. Pečeme 15-20 minut. Podáváme s rýží.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 2 567 Datum: 21. 9. 2009