Plněné žampióny na cibulové rýži | Prameny zdraví

Plněné žampióny na cibulové rýži

1-2 velké cibule nakrájené na kostičky necháme zesklovatět na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody, přidáme 200 g rýže natural, 1/2 litru zeleninového vývaru z würzlu a povaříme 20 minut.

Plněné žampióny na cibulové rýži

Rubrika: Jídla z hub | Typ článku: Recepty

Nožičky z 8 velkých žampiónů nakrájíme nadrobno. 1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na 1 pl oleje, přidáme nakrájené žampióny a podusíme. Ochutíme 1 pl rajčatového protlaku a lisovaným stroužkem česneku, 1 lžičkou citrónové šťávy a osolíme.

Směsí naplníme hlavičky žampiónů a posypeme strouhankou z CZ pečiva (asi 1 pl) nebo rozdrceným plátkem knackebrotu. Do zapékací misky dáme cibulovou rýži, na ni položíme naplněné žampióny a pečeme asi 20-25 minut.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 3 370 Datum: 17. 9. 2009