Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Plněné brambory s cizrnovou náplní

bio brambory větší (podlouhlé) 4 ks, olej na vymaštění, sůl špetka na osolení plátků brambor, Náplň:, konce uvařených brambor, cibule menší 1 ks, cizrna uvařená s trochou nálevu 5 pl, solčanka 1 čl , bazalka špetka, sójová smetana 3 pl, sůl 1/3 čl, majoránka 1/2 čl, petrželová nať podle chuti, sezam na posypání
|
Typ článku: Recepty

Brambory uvaříme do poloměkka a po zchladnutí nakrájíme na plátky asi 1 cm (konce brambor odložíme). Plech vymastíme olejem, naklademe na něj plátky brambor a mírně je osolíme. Do mixéru dáme konce brambor a ostatní suroviny na přípravu náplně (kromě sezamu) a umixujeme je, případě dochutíme podle vlastní chuti. Vzniklou náplň dávkujeme pomocí dvou lžiček na plátky brambor. Nakonec posypeme sezamem a pečeme v troubě při 180 °C asi 16–20 minut. Podáváme samotné, se zadělávanou cizrnou nebo cizrnovou kaší (na způsob hrachové), případně se zeleninou.

Pečeným bramborům na oblíbenosti ještě přidá chutná a jemná cizrnová náplň.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4374
Datum: 14. 4. 2010