Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Paprikáš z tofu

cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, olej 2 pl, paprika mletá 1,5 čl, lečo 1 š, voda 2–3 š, solčanka 1 čl, nové koření 2–3 kuličky, bazalka a bobkový list , (pomleté v mlýnku na kávu) 1/2 čl, shoyou – sójová omáčka 3 čl, tofu bílé 1 ks (300 g), mouka hrubá 1–2 pl, sójová smetana 3 pl, česnek 3 stroužky, sůl na dochucení
|
Typ článku: Recepty

Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, zasypeme paprikou a hned zalijeme lečem a vodou a ochutíme. Přidáme na úhledné kousky nakrájené tofu a dusíme asi 5 minut. Zahustíme moukou a na slabém ohni vaříme asi 5 minut. Pak do jídla zamícháme smetanu, dochutíme utřeným česnekem a podle potřeby osolíme. Podáváme s celozrnnými noky, těstovinami, knedlíky nebo rýží.

Jídlo je omáčkovité konzistence, příjemné chuti, jednoduché a rychlé na přípravu.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5258
Datum: 10. 5. 2010

Mohlo by vás zajímat

Paprikáš