Paprikáš | Prameny zdraví

Paprikáš

1 1/2 kg brambor, 3 zelené papriky, 3 rajčata, 2 velké cibule, 2 pol. lžíce panenského olivového oleje, 3 i více stroužků česneku, 1 pol. lžíce drceného kmínu, 1 pol. lžíce sladké papriky, sůl, sójová smetana Provamel (nemusí být)

Paprikáš

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Na oleji s 2 lžícemi vody osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme kmín, sladkou papriku, sůl, brambory nakrájené na větší kostky, nakrájenou papriku, prolisovaný česnek a asi 300 ml vody. Dusíme do poloměkka a pak přidáme nakrájená rajčata a dovaříme. Podáváme s celozrnným chlebem.

Pro změnu můžeme jídlo vylepšit vmícháním několika lžic sójové smetany.

Počet přečtení: 4 405 Datum: 3. 2. 2012