Datlová marmeláda
Datle bez jader (250 g) namočíme do horké vody (200 ml) a necháme stát asi 1–2 hodiny. Potom je umixujeme ponorným mixérem do …
Datle bez jader (250 g) namočíme do horké vody (200 ml) a necháme stát asi 1–2 hodiny. Potom je umixujeme ponorným mixérem do …
1/2 š červeného rybízu, 1/3 š černého rybízu, 1/2 š malin, 1/2 š angreštu nebo hroznů, 1-2 banány, 1-2 pl medu,1 čl vanilky
1 š nakrájených kompotovaných hrušek, 1 š nakrájeného banánu, 1 pl přírodního cukru, 1/4 š předem namočených rozinek, 1/4 š …
jablka, banány, hrušky, ananas, rozinky, ananasová šťáva
4 ks jablek, 2 ks broskví, 1/4 červeného melounu, 1/4 ananasového melounu, 50 g rozinek, ananasová šťáva
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky. Takto očištěná jablka plníme do umytých (0,7 L) sklenic. Dobře …
Na klevelu můžeme použít jakékoliv ovoce s přirozeným dostatkem cukru, tzn. jablka, hrušky, švestky. Umyté ovoce zbavíme jádřinců …
Švestky (blumy) umyjeme, odpeckujeme a vložíme do (0,7 L) sklenic. Dobře zavíčkujeme. Zavařujeme po dobu 30 minut v hrnci s vodou …
2 hrnky borůvek, 1 hrnek vody, 100 g rozinek, 2 pl jablečného koncentrátu, 2 čl agaru – kanten
2 hrnky malin, 2 hrnky rybízu, 2 hrnky jahod, 1 čl soli, 1 hrnek rozinek. 1-2 čl práškového agaru