Německý bramborový salát | Prameny zdraví

Německý bramborový salát

Ve velké pánvi na středním plameni ve čtvrtině šálku vody rychle orestujte cibulku, až začne mírně hnědnout. Přidejte mouku, med a cele­rové semínko. Dobře promíchejte, abyste dosáhli hladké konzistence. Přilijte vodu a ocet. Za stálého míchání uveďte do varu. Přidejte bram­bory a nechte přejít varem. Podávejte teplé.

Německý bramborový salát

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Užitečné rady: Brambory můžete před vařením oškrábat a nakrájet na větší kusy. V malém množství vroucí vody je vařte tak dlouho, až změknou (asi 30 minut). Vodu slijte. Nechte brambory trochu vychlad­nout a nakrájejte je na tenká kolečka.

10 středních brambor, uvařených a oloupaných, 1 nakrájená cibule, 1/4 šálku vody, 2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1 pl medu, 1 čl sójové omáčky tamari, 1/2 čl celerového semínka (možno vynechat), špetka pepře (možno vynechat), 3/4 šálku vody, 1/2 šálku octa

 

Počet přečtení: 6 624 Datum: 7. 12. 2008