Zavařená jablka
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky. Takto očištěná jablka plníme do umytých (0,7 L) sklenic. Dobře …
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky. Takto očištěná jablka plníme do umytých (0,7 L) sklenic. Dobře …
Na klevelu můžeme použít jakékoliv ovoce s přirozeným dostatkem cukru, tzn. jablka, hrušky, švestky. Umyté ovoce zbavíme jádřinců …
Švestky (blumy) umyjeme, odpeckujeme a vložíme do (0,7 L) sklenic. Dobře zavíčkujeme. Zavařujeme po dobu 30 minut v hrnci s vodou …
2 hrnky borůvek, 1 hrnek vody, 100 g rozinek, 2 pl jablečného koncentrátu, 2 čl agaru – kanten
2 hrnky malin, 2 hrnky rybízu, 2 hrnky jahod, 1 čl soli, 1 hrnek rozinek. 1-2 čl práškového agaru
250 g tofu natural, 250 g celozrnné hladké mouky, 50 g ořechů, 100 g rozinek, 200 g sladěnky, 250 g rostlinného tuku či oleje
1 šl dobře uvařeného obilí (jáhly, kroupy, rýže), 1/2 šl sušeného sójového mléka, 1/3 šl vody, 1 pl sladěnky nebo medu, špetka …
2 šl sušeného ovoce, 100 g mandlí, 1/2 šl jemných ovesných vloček, kokosová moučka na obalování
250 g celozrnné mouky, 250 g jáhlové mouky, 170 g kokosu, 150 ml oleje, 130 g sladu, vanilka, špetka soli
600 g celozrnné mouky, 200 g jáhlové mouky, 400 g spařených umletých rozinek, 400 g umletého sezamového semínka, 250 g sladu, 250 …