Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazolové muffiny s čokoládou a malinami

1 vrchovatá lžíce mletého lnu, 1 konzerva (400 g) fazolí červená ledvina, 200 ml sójového mléka, 80 g třtinového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g špaldové polohrubé mouky, 50 g pšeničné hladké mouky, 15 g kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, 50 g sójového jogurtu, hrst drobných čokoládových peciček + na ozdobení, 100 g malin (mohou být i mražené) + na ozdobení, hrstka mandlí nebo ořechů
|
Typ článku: Recepty
Lněné semínko zalijeme 6 lžícemi vlažné vody a necháme chvíli stranou nabobtnat. Scezené a propláchnuté fazole, sójové mléko, cukr a olej a rozmixujeme v mixéru na jemný krém.

Do mísy přesejeme obě mouky, přidáme kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, jogurt, čokoládové pecičky (necháme si jich stranou trochu na ozdobení), len i s vodou a rozmixovaný fazolový krém. Umícháme těsto a nakonec do těsta opatrně vmícháme maliny (necháme si část na ozdobení).

Troubu předehřejeme na 165 oC. Formu nebo košíčky na muffiny naplníme těstem do 3/4, ozdobíme vždy jednou malinou a posypeme čokoládovými perličkami a nasekanými mandlemi nebo ořechy.

Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

Luštěniny lze do jídelníčku zařadit mnoha způsoby, ale skrýt je do muffinů, aniž by to třeba děti poznaly, to by mohla být výzva, nemyslíte?

Recepty pocházejí z Luštěninové kuchařky Petra Klímy. Knihu vydalo nakladatelství SmartPress.

Počet přečtení: 172
Datum: 18. 10. 2023