Avokádový čokoládový pudink
3 menší avokáda, 25 g kakaa, 100 g kokosového mléka (plechovka), 1 PL arašídového másla, 1 čl mleté skořice, 50 ml agávového sirupu, oříšky a čerstvé ovoce (na ozdobení)
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Zralá avokáda rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte
dužinu. Do mixéru vložte dužinu, kakao, kokosové mléko – jen tuhou část,
arašídové máslo, mletou skořici a oslaďte agávovým sirupem. Vše rozmixujte do
hladkého krému.
Rozdělte do misek a dejte do ledničky na 30 minut vychladnout. Ozdobte oříšky a čerstvým ovocem.
Avokádo a kakao, to je prostě něco. Tato čokoládová dobrůtka by se dala nazvat zdravou nutelou. Zamilují si ji i děti, jen jim nesmíte prozradit, z čeho se vyrábí.
Recept pochází z kuchařky Denisy Michnové Zdravě s Denčou, viz: www.zdravesdencou.cz.
Počet přečtení: 230
Datum: 4. 11. 2024