Míchaný luštěninový salát | Prameny zdraví

Míchaný luštěninový salát

250 g uvařených fazolových lusků nakrájených na kousky, 125 g předem uvařených bílých fazolí, 125 g předem uvařené cizrny. 125 g předem uvařených červených fazolí, 4 nakrájené mladé cibulky, asi 100g ředkviček nakrájených na plátky, 1 avokádo nakrájené na kostky smícháme.

Míchaný luštěninový salát

Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty

Na zálivku smícháme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy a 1 lžičku kremžské hořčice. (125g vařených luštěnin vznikne uvařením asi 50g suchých luštěnin). Luštěniny kombinujeme dle svých možností. Avokádo je velice chutným, ale ne nezbytným doplňkem salátu.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 8 485 Datum: 25. 10. 2009