Luštěniny | Prameny zdraví

Luštěniny

Čočka - zdroj bílkovin, vitaminů, minerálů…

„Babičko, co je to za polívku? Čočková? Tak takhle umazanou polívku já nejím!“ řekl rezolutně Kuba, tehdy čtyřletý vnuk mé …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Přišel čas luštěnin

Luštěniny mají zvláštní postavení – jsou bohatým zdrojem bílkovin, železa a zinku, jak byste očekávali od bílkovinných zdrojů …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články

Fazole jsou dobré na srdce

Všichni jsme slyšeli o tom, jak prospěšné jsou pro zdraví sójové boby. Jak je tomu však s dalšími luštěninami?

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Studie

Proč se říká, že čočka a fazole jsou výborné na pleť?

Chcete si vyzkoušet čočkovou masku? Čočka a fazole jsou skutečně výborné na pleť, ale musíte je jíst! Obsahují mnoho vitamínů …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékaře

Hrách

Pokud jste v dětství potají vybírali z jídla hrách, abyste ho nemuseli jíst, máte nyní příležitost dát mu druhou šanci. Uvidíte, …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Cizrna

Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě. Pomáhá …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Čočka

Čočka je vysoce koncentrovaná potravina, která obsahuje jen málo vody, což z ní činí jedinečný zdroj energie (338 kcal/100 g). …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Bob

Lidé konzumují bob už celá tisíciletí. Je to pravděpodobně nejstarší pěstovaná luštěnina. Čerstvý bob obsahuje velké množství …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Sója I

Ti, kteří umí japonsky, vědí, že v japonštině neexistuje ekvivalent pro slovní spojení „návaly horka“, což je vazomotorický …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Sója II

Sója patří k potravinám, které jsou pro naše zdraví velmi pospěšné, a to nejen díky své nutriční hodnotě, jež je větší než u masa, …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4