Karobová nugeta | Prameny zdraví

Karobová nugeta

Namočíme sušené vypeckované datle (vypeckované datle se prodávají také na váhu, což je nejlevnější varianta – je dobré je předem propláchnout) a sušené švestky (švestek asi jednu čtvrtinu oproti datlím).

Karobová nugeta

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Namočené datle a švestky v kuchyňském robotu rozmixujeme. Přidáme ořechy (vlašské, lískové a mandle), které jsme před pomletím na chviličku zapekli v troubě (případně arašídové máslo), dále karob (světlý bio) a přírodní vanilku. Vše v kuchyňském robotu „S“ nožem umixujeme.

Uchováváme v chladničce. Přidáme-li do směsi trochu skořice, chutná zase trochu jinak.

Dobrou chuť přeje Marta Královičová

Počet přečtení: 3 933 Datum: 6. 2. 2015